Her vil vi oppdatere med diverse info fra oppdrettet vårt som hender underveis. På grunn av mange forespørsler etter kattunger, så vil vi også oppdatere så fort vi har løpetid, parringer osv, uansett om det blir resultat eller ei. Det er ikke alltid ting går som planlagt, og det vil vi ikke legge skjul på, og da vet dere også hvordan ståa i vårt oppdrett er 🙂


24.06.24 Sheila og Maui

Sheila fikk løpetid igjen nå i midten av juni. Da ble hun parret med fine Maui fra Russland igjen (se bilder på planer). Vi krysser alt vi har for at ting går bra denne gangen. Dette blir Sheila sitt siste kull.


01.11.23 Sheila

Vi var på ultralyd med Sheila 26.10, da jeg oppdaget at hun hadde gått ned igjen etter vekt etter parringen for 4 uker siden. Og det stemte, ingen foster var og se, så de har mest trolig blitt absorbert.
Det har vært mye i oppdrettet nå i det siste, ting vi aldri har opplevd før, så nå håper vi det snur, og at hun får løpetid igjen snarlig.


15.10.23 Drektig, keisersnitt og fødsel

Jeg har vært litt dårlig på å oppdatere i det siste, da veldig mye har skjedd, men her kommer en oppdatering.

Sheila: Hun er mest trolig drektig med den flotte hannkatten Maui, se under “planer”. Hun er over 3 uker på vei, og vi gleder oss til røntgen for å se ca antall, og krysser fingrene for at alt går bra.

Babette: Hun gikk 1 uke over termin, altså til dag 70 uten at noe skjedde. Vi dro til veterinær for keisersnitt og der var det 2 kattunger. Den ene var død og den andre var i live, men hadde dessverre en defekt som gjorde at den måtte få slippe. Babette ble med hjem igjen, men fikk en stor brokk i operasjonsåret, fordi bukveggen ville ikke gro. Så vi måtte inn igjen til veterinær igjen samme uka, reoperere, og da ble hun også kastrert, siden kroppen ikke ville samarbeide. Så nå håper vi bare alt gror, det er 9 dager siden sist operasjon, og det ser bedre ut nå enn sist gang. Da skal hun få gleden av å gå litt løs på eiendommen før vinteren kommer, springe fritt, utforske løa og kose seg på marka.

Beyoncé: Hun har nå 2 små nøster som er 2 uker gamle. De ble født 01.10.23, og skal få navnene Gabriel og Gabrielle, da dette er Lykkelia sitt G-kull. De vokser godt og har begynt å bevege deg litt rundt i kassen. En fin avslutning på Beyoncé sin avlskarriere, med to gullunger som vokser seg store og fine.


31.08.23 Kattunger i september

Da har vi fått bekreftet at både Babette og Beyoncé er drektige! De er begge blitt ekstremt kosete, spiser mer, sover mer og har fått rosa patter. Alt dette er meget sikre tegn på drektighet.
De skal på røntgen for å få sjekket om de bærer på små eller store kull, Babette første uken i septemer, og Bey 2 uker senere. Følg med for oppdateringer!


31.08.23 Batman is in the house!

Forrige fredag, 25 august tok jeg første fly med til Oslo på morgenen. Deretter tog til Oslo S, for så buss til Gøteborg. Der møtte jeg snilleste Sofie som driver Bergensjös maine coon, og hennes nydelige kattunge, Mizaru, som vi er så heldige å få kjøpe. Reisen hjem gikk kjempefint, han sjarmerte alle i senk på flyplassen. Vel hjemme så spankulerte han rett inn, forsynte seg av vannskåla til hunden og ja, følte seg veldig hjemme. Han er en superfin gutt, sover og leker om hverandre. Han elsker de andre kattene , og er bestekompis med elghunden vår. Så det blir spennende fremover, om alt går etter planene, så blir han den nye avlsgutten vår i oppdrettet. Ungene ville vi skulle kalle ham Batman, og da ble det slik!


28.07.23 Løpetid på Beyoncé

Da fikk Beyoncè Knowles, som bor hos fôrvert i Kristiansund, også løpetid. Vi har valgt å bruke Ivo som partner til henne, så her satser vi på et kull med mye sølv. Han er på besøk med henne pr nå, og vi krysser fingrene for at det blir resultater. De har i alle fall funnet tonen, og det er full action i stua.
Dette vil bli Beyoncé sitt siste kull, da fôrvertavtalen opphører etter 2 kull. Så til dere som er interessert i avkom fra henne, ta kontakt når vi vet at hun er drektig.


17.07.23 Løpetid på Kiris

Vi har ventet på løpetid siden desember, uten å ha hell med noen triks for å få den i gang.
I går, rett før vi skulle ha to bursdagsfeiringer av 8-åringen vår, satte Kiris i gang med å jamre og by seg frem til oss her hjemme. Endelig kom den etterlengtede løpetiden.
På kvelden kom Herr Ivo på besøk, og han blir her i noen dager, da interessen for hverandre var stor.
De har hygget seg samme i natt, og i dag, og slik skal de få fortsette i ett par dager til.
Så forhåpentligvis vil det dukke opp små nøster i slutten av september, vi får se, og krysser fingrene!