Vi har pr dags dato to kattegårder, hvor kattene kan få boltre seg ute, både på platt og på gress.

I 2021 hadde vi tenkt lenge på hvordan vi skulle få til en slags kattegård, slik at kattene skulle få muligheten til å være ute akkurat når de ønsket.
Vi satt inn en katteluke i veggen på stua, og på utsiden av katteluka (som da blir på verandaen) har vi festet et tykt plastrør som kattene går inn i når de går ut luka. Røret går fra veggen og bort til verandarekkverket. Derifra har vi laget en bro med netting rundt som fører kattene inn i øverste planet på kattegården. I kattegården har de små planker som de går på for å komme ned til hovedetasjen, eller så kan de hoppe ned via klorestativet. I bunn, som er platting, har vi skjært ut et hull, slik kattene kan gå ned under plattingen. Der er det fint å ligge, da det er mye skygge, i tillegg til at gresset gror dårlig der. Det er i en skråning, og dermed en liten bakke. På grunn av mye skygge er det derfor en god del tørr sand/ jord der, noe de har funnet ut er den perfekte kattedo (veldig lettvint, da alt ruller ned i skogen).

En genial løsning for oss, da vi hadde en platting i utgangspunktet, som aldri ble brukt. De har fri tilgang på kattegården døgnet rundt, og de elsker å ligge i den å snike, og fange en stakkars mus i ny og ne som har lurt seg inn.

Nå i 2024 utvidet vi kattegård-arealet. Vi ønsket litt mer springeplass til de firbente, og bygde dermed en ny bro. Den går fra kjelleren på denne kattegården og ned til en ny kattegård på marka nedom. Der har vi kjøpt byggjerder, som danner totalt over 30 kvm. Byggjerdene har i utgangspunktet litt for store mellomrom, så vi har lagt et lag med pussnett fra Biltema rund hele. Vi har lagt over plastikkgjerde som tak, som vi har strammet opp og stripset godt fast. Øverst rundt hele kattegården har vi brukt vinkelbeslag, slik at om de prøver å klatre, så får de ikke tak i nettingen i taket, da beslagene blir for glatt å klore seg fast på. Dette bare for å være helt sikker på at de ikke kommer seg ut.
Bilder av denne nye kattegården kommer, venter på en del småtteri som den skal innredes med.